Fisk


 

Stekt fiskfilé i ansjovissås

Posted by matfarbron on 21st September 2011 in Fisk

 

DSC_1770

4 pers.

ca 500 g fiskfiléer 
½ dl ströbröd 
3/4 tsk salt 
2 msk smör 
50 g ansjovisfiléer 
1½ dl grädde 
½ dl hackad dill

Vänd fiskfiléerna i ströbröd blandat med salt. Stek dem i smör på ganska svag värme tills fiskköttet är vitt och fast, 2-3 min per sida. 
Låt ansjovisen rinna av och skär den i små bitar. Ta upp fisken och håll den varm. Häll grädden i pannan och blanda ner ansjovis och dill. Om grädden kokar in och blir för tjock, späd med lite vatten. Smaksätt med mer dill om det behövs. 
Servera med kokt potatis och gröna ärter.

21 september 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept