Fisk


 

Grön fiskgryta

 

4 pers

500 g potatis 
1 gul lök 
2 stora morötter 
1 paket broccoli, 250 g 
1 msk olja 
3 dl fiskbuljong (tärning) 
1 dl crème fraiche 
1  tsk salt 
1 tsk citronpeppar 
400 g torskfiléer, färska eller frysta 
ev. 1 pressad vitlöksklyfta 
Skala och skiva potatis, lök och morötter. Tina broccolin. 
Fräs löken i olja och häll på buljong. Lägg i potatis och morötter och koka ca 10 minuter. 
Rör ner crème fraiche och krydda med salt, peppar och ev. vitlök. Lägg i broccolin och koka 5 minuter till. 
Lägg i torsken i bitar och sjud den tills den är genomkokt, ca 5 minuter. Servera grytan med ett gott bröd.

20 oktober 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept