Fisk


 

Ugnstorsk med örttäcke
4 pers.                                                     30 min.
 

600 g tinad eller färsk torskfilé (miljömärkt)
2 dl neutral, mager färskost
3/4 tsk salt
1 dutt kajennpeppar
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad färsk dragon
rivet skal av 1/2 citron (det yttersta gula)
1 kg kokpotatis
1 msk smör
1–2 dl (lätt)mjölk
ca 1 tsk salt
2 krm nymald (svart)peppar
300 g frysta ärter

1 Värm ugnen till 200 grader. Lägg filéerna åtskilda på bakplåtspapper i ugnsform. Rör samman osten med salt, peppar, örter och citronzest. Bred över fiskfiléerna. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter.
2 Skala och mjukkoka potatisen. Slå av vattnet, mosa i smör, lite mjölk i sänder och smaksätt till lagom konsistens med elvispen på lägsta varv.
3 Värm ärterna efter påsens beskrivning.

 

22 november 2011

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept