Fisk


 

Fisk med bacon- och rödlöksmos

4 pers.                                                                                  30 min

600 g fiskfilé, t ex sej eller hoki
2 tsk salt
1 kg potatis
140 g strimlad bacon
1 finhackad rödlök
1 knippa finhackad persilja
2,5 dl mellanmjölk
300 g fryst brysselkål

1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskfiléerna på ett ugnssäkert fat. Strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min.
2. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.
3. Stek bacon och lök, utan extra matfett.
4. Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga brysselkålen enligt förpackningens anvisning.
5. Servera fisken med mos och brysselkål. Strö över persilja.

18 januari 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept