Fisk


 

Fisk med rödlök och champinjoner

 


Antal port. 4
Tid 30 min.


300 g champinjoner i 1/4-delar
smör
1 rödlök, skivad
1 dl vatten
1 msk kalvfond på flaska
1 msk röd balsamvinäger
1 tsk majsenaredning
1 msk smör
salt och nymalen svartpeppar
600 g fiskfilé (miljömärkt torsk, kolja eller sej)
rågmjöl
2–3 kvistar rosmarin (kan ute­slutas)
kokt eller pressad potatis till servering

1 Bryn champinjonerna i smör, fräs med rödlöken någon minut.
2 Tillsätt vatten, fond och vinäger. Låt småkoka ett par minuter, red av med lite majsenaredning. Rör i en klick smör, salta och peppra.
3 Salta och peppra fiskfiléerna, vänd dem i rågmjöl. Stek 1–2 minuter på varje sida i brynt smör. Lägg gärna med ett par kvistar rosmarin i pannan, det ger god smak.
4 Servera med svamp och lök samt kokt eller pressad potatis.

 

25 februari 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept