Fisk


 

Italiensk lax

 


4 pers.

500 g laxfilé utan skinn och ben
8 st. potatisar, (600 g)
6 st. soltorkade tomater i olja
0,5 msk av tomatoljan
1,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 st. vitlöksklyfta
1 dl grovriven lagrad ost, 17 %
100 g rucolasallad

1. Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatisen i bitar. Lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Häll över 1/2 msk olja och blanda runt. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
2. Skär laxen i stora kuber. Ta ut potatis och lägg laxen på samma fat. Krydda med salt och peppar. Stek ytterligare ca 10 min.
3. Grovhacka tomaterna och blanda dem med 1 msk olja och pressad vitlök.
4. Häll tomatoljan över lax och potatis. Strö över osten och lite av rucolasalladen. Servera resten till.

 

12 mars 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept