Fisk


 

Ostgratinerad fiskfilé med romröra

 

4 pers. ca 30 min

600 g färsk vitfiskfilé så som torsk, sej alt kolja
100 g philadelphiaost naturell
2 dl riven västerbottensost eller annan smakrik hårdost
2 msk hackad gräslök
1 citron
80 g röd stenbitsrom
200 g crème fraiche
ris
smör till form
salt

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka ris, se förpackning
3. Lägg fisken i en smord ugnsform, salta
4. Rör ihop ostarna tillsammans med rivet skal av en citron samt saften bred ut över fisken, gratinera i ca 15 minuter.
5. Vispa med en elvisp crème fraiche i ca 2 minuter till en fast massa, tillsätt romen samt gräslöken smaka av med salt.
6. Servera med kokt ris och grönsallad.

 

20 april 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept