Fisk


 

Krämig kaviarströmming



 

4 portioner

600 g strömmingsfilé

1 tsk salt

1 st liten rödlök

1 dl vispgrädde

2 dl crème fraiche

0,5 dl lättrökt kaviar

2 msk chilisås

2 msk ströbröd


1 Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen, låt den rinna av och klappa
den torr med hushållspapper. Klipp bort ryggfenan.
2 Lägg strömmingen med köttsidan upp och strö på salt. Rulla filéerna med
skinnsidan utåt. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form.
3 Skala och hacka löken. Blanda ihop grädde, crème fraiche, kaviar, chilisås
och lök. Häll blandningen över strömmingen.
Strö över ströbrödet.
4 Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.

 

26 april 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept