Fisk


Äppel- och fänkålssallad med rökt fisk


4 port .                                                 20 minuter

350 g varmrökt fisk utan skinn och ben, t ex lax
500 g vattenmelon
100 g fänkål
1 äpple
1 grönsalladshuvud

Dressing:
1 msk dijonsenap 

2 msk äppelcidervinäger 

2 msk olivolja 

2 msk vatten 

2 tsk strösocker 

2 krm salt 

2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:
150 g nykokt potatis per person
50 g bröd per person

1. Skiva vattenmelonen. Ansa och hyvla fänkålen. Kärna ur äpplet. Skiva fänkål och äpple på mandolin.
2. Vispa ihop dressingen och blanda med fänkål och äpple.
3. Lägg rivna salladsblad i botten på ett fat. Lägg på melonskivor, rökt fisk och fänkålssallad.
Servera med potatis.
 

28 maj 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept