Fisk


Dillgravad SALMA med gurksallad och mörk senapssås
4 pers.



Lax
1 bit SALMALAX
2 msk salt
2,5 msk socker
1 tsk vitpeppar grovkrossad
1 knippe dill

Mörk senapssås
1 tsk rödvinsvinäger
2 msk farinsocker
1 msk dijonsenap
1 msk grov dijonsenap
2 msk HP Sauce
2 msk solrosolja

Gurksallad med Citron
1/2 gurka
1/2 citron, finrivet skal
1 dl crème fraiche
flingsalt

Dillgravad Salmalax
Blanda socker, salt och vitpeppar, finhacka dillstjälkarna och spara de fina dillkronorna. Gnid in laxen med blandningen, slå in den i plastfolie och låt det grava över natten.

Mörk Senapssås
Rör ut farinsockret i vinäger, tillsätt senapen och HP-såsen. Vispa ner oljan och låt såsen dra, helst över natten.
Skrapa bort överblivna kryddor och dillhacket från laxen.
Pensla laxen med lite senapssås. Finhacka dillkronorna och rulla laxen i det.

Gurksallad med Citron
Skala och kärna ur gurkan, tärna den fint. Vispa crème fraichen tills den blir tjock och krämig. Tillsätt citronskalet, lite salt och nymald svartpeppar, vänd ner gurkan.

Servering
Skär vackra skivor av laxen och servera med gurksalladen och droppa över senapssås.




Recept av Fredrik Eriksson

 

25 juni 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept