Fisk


Fiskgratäng med tomat och örter



4 pers. ca. 30 min.

500 gram Findus Hokifilé 400 g, eller torskfilé
1 burk passerade tomater
1 burk crème fraiche 17%
1 dl riven parmesanost eller västerbotten
1 msk fiskfond
salt och peppar
1 tsk torkad oregano
1 kruka basilika
0,3 kruka timjan
1 vitlöksklyfta
0,5 knippa salladslökar
blandad sallad
3 dl matvete

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tina fisken och placera ut filéerna i en ugnsfast form.
3. Blanda ihop crème fraiche, basilika, fond, salt, peppar, oregano, vitlök och passerade tomater och häll såsen över fisken. Skär salladslöken i lite mindre bitar och strö över den.
4. Riv osten och strö över denna. Gratinera i ca 25 minuter.
Servera med matvete plus en sallad.
 

16 augusti 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept