Fisk


Teriyakilax med grönsakswok och sesamfrön


4 port. 30 min,

Teriyakisås
1,5 tsk riven ingefära
0,5 dl teriyakisås

Wok
2 msk olivolja
1,5 msk citronsaft
1 morot i strimlor
0,5 st. purjolök i strimlor
1 skivad vitlöksklyfta
1 tsk sesamolja
1 bit vitkål i strimlor
salt och peppar


2 msk vita sesamfrön
4 st. laxfilé

Till servering
2 lime till garnering

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda Teriyakisåsen med ingefära. Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. Lägg laxfilén i en smord ugnssäker form, strö över sesamfrön. Tillaga laxen i ca 10-12 minuter i ugnen eller stek den färdig i stekpanna.
3. Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron och resten av teriyakisåsen. Smaka av med sesamolja, salt och peppar.
4. Servera laxen med limeklyftor, ris och grönsakswoken.


21 augusti 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept