Fisk


Röd fiskgryta


4 port    25 minuter

4-5 hg fiskfilé, lax torsk eller spätta
Salt och peppar
2 msk pressad lime
1 gul lök eller silverlök
Rapsolja
1 hönsbuljongtärning
500 g krossad tomat eller 5 dl tomatjuice
2-3 msk tomatpuré
1 dl vitt matlagningsvin eller grädde
Dill och kinesisk gräslök
Fisk- och vinfond eller hummerfond

Skär fisken i tärningar och lägg på fat. Salta, peppra och pressa limesaften över.
Finhacka löken och låt den puttra i en gryta med lite olja. Smula buljongtärningen över och tillsätt de krossade tomaterna eller tomatjuicen och purén. Tillsätt lite vitt vin eller grädde av valfri sort. Smaka av med finklippt dill, kinesisk gräslök (som har en svag vitlökssmak) och lite fond. Låt småkoka under lock i 10 minuter.
Lägg ner fiskkuberna och låt grytan stå med lock i 4-5 minuter utan att koka - den ska knappt sjuda. Servera med ris eller potatis.
 


08 september 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept