Fisk



Stekt strömming med örtig potatis
2 port.   30 min.



400 g potatis
300 g strömmingsfilé
ströbröd, panko eller vanligt
salt
1 msk senap
smör
½ kruka eller bunt dill, hackad
1 citroner, det yttersta rivna skalet
1 msk kapris
1 msk olivolja
2 tomater
1/4 rödlök, finhackad
25 g brynt smör

Koka potatisen i saltat vatten.
Skölj och torka strömmingen, klipp bort ryggfenan. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Salta och bred lite senap på varje. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Klappa in ströbrödet. Stek i smör, 3–4 minuter på varje sida.
Häll av den kokta potatisen och ånga av, krossa grovt med en gaffel och blanda med dill, citronskal, kapris och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Servera med en sallad på tomat och hackad rödlök, och brynt smör.


12 november 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept