Fisk



 

Indisk lax
2 pers. Under 30 min.



½ gurka
1 litet isbergssalladshuvud
2 dl matlagningsyoghurt
salt och svartpeppar
½ lime
2 tsk tandoorikrydda
2 portionsbitar lax à 120 g
2 portioner basmatiris
mango chutney

Sätt ugnen på 150°C.
Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Ansa, dela och ta bort rotstocken på isbergssalladen. Strimla salladen fint.
Blanda gurka och isbergssallad med matlagningsyoghurt, smaksätt med salt, peppar och limesaft.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Fördela tandoorikryddan på laxen och sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller till en innertemperatur på 56°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Servera laxen med gurkyoghurt, ris (och gärna mango chutney).


19 november 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept