Fisk


Svampbakad fisk
2 pers.


300 g fiskfilé
½ tsk salt
125 g färska kantareller, blandsvamp eller champinjoner
½ purjolök
smör
½ dl hackad persilja
½ dl rivet dagsgammalt vitt bröd eller ströbröd
1 1/4 dl Matlagningsgrädde 15%
1/4 tsk salt
½ krm vitpeppar

Sätt på ugnen på 225 grader. Dela fisken i portionsbitar. Salta och lägg den på ett ugnssäkert fat. Hacka svampen. Skölj och strimla purjolöken. Fräs svamp och purjolök i smör i en stekpanna tills all vätska är borta. Ta den från plattan och rör i persilja, bröd, grädde, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Servera med bröd, ratatouille och potatis.
 



11 december 2012

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept