Fisk


Fiskgratäng med räkor och potatismos


4 pers.


 

Potatismos:
10-12 potatisar
1½-2 dl standardmjölk
1 äggula
1 msk smör eller margarin
Salt
Peppar

Fiskgratäng:
500 g spättafilé
1 tsk salt
Fyllning:
170 g skalade räkor
Ca 2 msk räkost
Rivet skal av ½ citron
2 msk finklippt dill

Gratängsås:
2½ dl matlagningsgrädde
125 g räkost
Finklippt dill efter smak
En skvätt hummerfond

 

Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen.
Värm mjölken och häll den i moset. Tillsätt ägg och smör och smaka av med salt och peppar.
Hacka räkorna grovt. Blanda dem med de övriga ingredienserna till fyllningen.
Bred ut fisken och salta. Fördela fyllningen på filéerna och rulla ihop. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Spritsa ut det nu svalnade potatismoset runt gratängformens kanter
Vispa ihop grädde, räkost och dill och smaka av med lite hummerfond. Häll såsen över fisken. Gratinera på nedersta falsen i 20-30 minuter i 225 grader.
Garnera med t ex skalade räkor, dill och citron.

Serverat med sallad och ett hårdkokt strimlat ägg.



19 februari 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept