Fisk




Ostpanerad torskfilé med spenat

Antal personer: 4 Tillagningstid: 30 min
 

 

4 torskfiléer
4 msk ströbröd
4 msk riven Västerbottenost
1 ägg
smör till stekning

Sås:
200 g färsk spenat
1 msk finhackad gul lök
1 msk smör
½ finhackad vitlöksklyfta
(1 dl vitt vin)
½ fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde

Tillbehör:
½ dl finhackad persilja
rivet skal av en citron
2 finhackade vitlöksklyftor
salt och malen vitpeppar

 

Börja med såsen. Skölj spenaten noga och hacka den grovt.
Fräs löken och spenaten i en kastrull med lite smör i, några minuter.
Tillsätt vitlöken och det vita vinet. Koka upp.
Lägg i buljongtärningen och häll på grädden. Koka ihop till en simmig sås.
Blanda ingredienserna till tillbehöret.
Blanda ströbröd med den rivna parmesanosten. 
Vispa ägget. Doppa fisken i ägget och panera sedan fisken i ströbrödsblandningen.
Stek fisken gyllenbrun i lite smör. Salta och peppra. 
Servera med såsen och strö persiljeblandningen över.


 



26 mars 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept