Fisk


Couscous med räkor och yoghurtsås

Antal personer: 4


400 g skalade räkor
2 ägg
4 dl vatten
1,5 msk grönsaksfond
4 port couscous
2 morötter
2 rödlökar
2 msk olja
salt och peppar
2 dl matlagningsyoghurt
1 citron
½ kruka dill

Lägg äggen i kokande vatten och koka 9 minuter. Kyl ner, skala och dela i halvor.
Koka upp vatten och fonden. Häll couscousen i en bunke och häll över buljongen. Rör runt och låt stå ca 5 minuter tills couscousen är mjuk.
Skala och skiva morötterna. Skala och klyfta löken.
Fräs morötter och lök i oljan. Krydda med salt och peppar.
Tvätta och finriv citronskalet. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Blanda couscous, grönsaker, finhackad dill och räkor i en stor skål. Smaka av med pressad citronsaft.
Servera couscousen med ägghalvorna och yoghurtsåsen




06 maj 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept