Fisk


Flisans lax med soltorkade tomater


2 pers.

2 frysta laxfiléer
3-4 dl babyspenat
1½ dl crème fraiche
4-5 soltorkade tomater i olja
75 g fetaost (halv platta)
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 °

Lägg en bädd av babyspenat i en liten ugnsform. Salta och peppra på de frysta laxfiléerna (båda sidorna) och lägg dem på spenaten. Hacka de soltorkade tomaterna i småbitar och blanda med crème fraiche, salt och svartpeppar (mängd efter eget tycke). Ringla lite av oljan som de soltorkade tomterna låg i, över laxfiléerna. Häll sedan över crème fraiche-blandningen över laxfiléerna. Smula fetaost över alltihop.
Ställ in i ugnen och låt det stå ca 35 min.
Om tinade eller färska laxfiléer används så kortas tiden till ca 15 min.



12 juni 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept