Fisk


Räkgryta från Tjörn


4 portioner

8-10 hg räkor som skalas
1 stor finhackad gul lök
1 msk smör eller margarin
1-2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 stor strimlad purjolök
200-300 g skivade champinjoner
4 strimlade stjälkar blekselleri
1 röd strimlad paprika
2-3 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong (tärning)
3 dl vispgrädde
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
hackad dill

Fräs löken mjuk i fett utan att den tar färg. Strö över curry och paprikapulver.
Lägg i purjolök, svamp och blekselleri och fräs några minuter. Tillsätt paprikan. (Hit går att förbereda.)
Strö ner mjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Sjud i några minuter och smaksätt med vitlök och citron.
Blanda till sist ner räkor och dill och låt allt bli genomvarmt utan att koka.
Bjud bröd eller kokt ris till.
 



22 juli 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept