Fisk


Stekt gösfilé med svamp, bacon och äpple


4 pers

4 gösfiléer à 120 g

Svampblandningen:
0,5 liter färsk svamp, gärna kantareller
1 paket bacon
2 schalottenlökar
2 röda äpplen
2 msk finhackad persilja
mjöl
salt och peppar
smör

Vispat citronsmör:
50 g smör
½ citron, saft och skal
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flingsalt

Börja med smöret, som ska ha rumstemperatur. Lägg det i en skål, tillsätt citronsaft, rivet citronskal, vinäger och salt. Vispa med elvisp ett par minuter till fluffig konsistens.

Svampblandningen:
Dela svampen i mindre bitar och tärna äpplena.
Lägg svampen i en torr medelvarm stekpanna och låt vätskan koka in. Lägg i en smörklick och fräs svampen tillsammans med bacon, lök och äpplen.
Salta och peppra och tillsätt den finhackade persiljan.

Gösen:
Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i mjöl.
Stek filéerna i smör ett par minuter på varje sida,
Lägg en fiskfilé på varje tallrik och skeda över svampblandningen. Servera med nykokt potatis och en klick citronsmör.



15 september 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept