Fisk


Krämig laxgratäng med sting


4 pers

500 gr laxfiléer
2-3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
1 rödlök
3 tomater
15 cm purjolök
2 tsk torkade chiliflingor
100 gr riven vällagrad ost.
Salt
Svartpeppar nymald.
Smör till formen.

1. Lägg fyra laxfiléer i en smord ugnssäker form.
2. Finhacka rödlöken, strimla purjolöken, skiva tomaterna och hacka vitlöken.
3. Blanda ihop crème fraiche, matlagningsgrädde, dijonsenap och chili. I med all lök. Salta, peppra och rör om.
4. Lägg tomaterna över laxen.
5. Täck laxen med blandningen och avsluta med ett lager riven ost.
30-35 min i 200 grader.
Serveras med kokt pressad potatis, rivna morötter och citronklyftor.

 



24 oktober 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept