Fisk


Wallenbergare av fisk och skaldjur


4 portioner

400 g färsk laxfilé
500 g räkor med skal
1 dl kräftstjärtar
1 tsk salt
3 äggulor
2 1/2 dl vispgrädde
vitpeppar
chilipulver
2 msk smör
2 dl ströbröd

Garnera med:
räkor
dill

Servera med:
potatispuré
kokta gröna ärter
brynt smör
citronklyftor

Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Skala räkorna. Tillsätt salt, räkor och kräftstjärtar och kör till en smidig färs.
Tillsätt äggulor och grädde under gång. Krydda med peppar och chilikrydda.
Forma färsen till 4–6 biffar med fuktade händer. Lägg biffarna på ett smörpap-per. Vänd biffarna i ströbröd.
Stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida. Garnera med räkor och dill och servera med potatispuré, kokta gröna ärter, brynt smör och citronklyftor.
Smaklig måltid
 



14 november 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept