Fisk


Torsk med lime och ingefära



Förberedelsetid: 1 dygn Tillagningstid: 40 min.
Antal personer: 4

400 gram torskfilé
salt
grovmalen svartpeppar

Marinad:
5 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 dl soja
saften av en lime
2 tsk honung

Wokade grönsaker:
200 gram morot
2 små purjolökar
2 rödlökar
400 gram broccoli
2 tsk salt
grovmalen svartpeppar

Serveras med:
ris

Riv ingefära och pressa vitlöken.
Blanda med resten av ingredienserna till marinaden.
Lägg fiskfiléerna i en liten form och häll över marinaden.
Låt fisken marinera i ca ett dygn.
Skala och ansa grönsakerna.
Skiva morot och purjo, klyfta lök och dela broccolin.
Ge grönsakerna ett kort uppkok i lättsaltat vatten.
Kyl grönsakerna ett sedan under kallt vatten.
Ta upp fisken ur marinaden, lägg den i en smord form.
Ställ formen mitt i ugnen och stek i 200 grader i ca 10 minuter.
Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna.
Stek grönsakerna under omrörning.
Salta och peppra.
Servera med ris och eventuellt en god youghurtsås!
 



25 december 2013

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept