Translate to any language:

Fisk



Senapsbakad torsk med rostad sötpotatis
 


 

 



 

4 pers

Potatis
ca 500 g sötpotatis
600 g fast potatis
2 msk olivolja
1 tsk timjan

Torsk
600 g torskfilé
2 msk senap
1 tsk paprikapulver
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl ströbröd
1 msk olivolja
250 g körsbärstomater

Gräddfil
1/2 kruka persilja
1 1/2 dl gräddfil



Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.

Potatis:
Skölj och skiva all potatis och blanda dem med olivoljan, timjan, salt och peppar. Häll ut dem på den förvärmda plåten och rosta först ca 15 minuter.

Torsk:
Bred senapen på torskfiléerna. Strö över paprikapulver, salt, peppar och ströbrödet. Ringla olivoljan över torsken. Lägg den på potatisplåten och stek ytterligare ca 10 minuter.
Dela tomaterna.

Gräddfil:
Hacka persiljan och blanda den med gräddfilen, smaka av med salt och peppar.



10 juli 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept