Translate to any language:

Fisk



Krämig fiskgratäng med skogschampinjoner
 


 

 



 

4 pers



500 g färsk sejfilé
1 tsk + 1/2 tsk + 1 tsk salt
250 g svamp, t.ex skogschampinjoner
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 dl + 2 dl laktosfri matlagningsgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
1 dl riven prästost (17%)
800 g potatis, av mjölig sort
400 g brysselkål
 

Sätt ugnen på 225 grader. Strö 1 tsk salt på fisken och lägg den i en ugnssäker form.
Ansa och skiva svampen. Fräs den i olja ca 5 min. Skala och finhacka vitlöken och låt den steka med svampen när ca 2 min återstår. Krydda med 1/2 tsk salt. Häll på 2 dl grädde och koka ihop ca 2 min. Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen. Koka upp och häll svampblandningen över fisken. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och koka potatisen mjuk. Låt rinna och ånga av. Pressa den genom en potatispress och vispa ner 2 dl grädde. Krydda med 1 tsk salt.
Ansa och koka brysselkålen mjuk i lättsaltat vatten. Servera den till fisken och potatismoset.



13 oktober 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept