Translate to any language:

Fisk



Tonfisksallad med sardelldressing
 


 

 

4 pers

 

4 ägg
12 små kokta potatisar, skivade
1 stjälk selleri, finskivad
1 paprika, gul eller röd, skivad
5 rädisor, tunnskivade
1 påse (à 70 g) machesallad
12 körsbärstomater, delade
2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja, msc-märkt
1 rödlök, finskivad

Dressing
5 msk olivolja
1 ½ msk vitvinsvinäger
5 raka sardellfiléer
1 msk dijonsenap
½ klyfta vitlök
Salt
Svartpeppar

Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen när det kokar och koka i sju minuter. Ta upp och spola med kallt vatten.
Fördela potatis, selleri, paprika, rädisor, machesallad och tomater i fyra tallrikar. Häll av tonfisken, dela i mindre bitar med gaffel och fördela på tall-rikarna. Toppa med rödlök och de skalade delade äggen.
Stavmixa samman olja, vinäger, sardellfiléer, dijonsenap och vitlök till en krämig dressing. Smaka av med salt och peppar och ringla dressingen över salladerna.


 



03 november 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept