Translate to any language:

Fisk



Fiskpinnar med citronsås
 

 

4 pers

 500 g koljafilé
Salt
Nymalen svartpeppar
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 dl finriven parmesanost
Smör och olja till stekning
200 g färsk spenat
1 klyfta finriven eller pressad vitlök
2 dl creme fraiche
½ dl majonnäs
saften av 1 citron

Till servering
nykokt pressad potatis
citronklyftor


Skär koljan i avlånga bitar och se till att få bort eventuella ben. Salta och peppra runt om. Häll mjöl i en tallrik, uppvispat ägg i en och ströbröd blandat med parmesanost i en. Vänd fisken i tur och ordning i mjöl, ägg och ströbröd.
Stek fiskpinnarna i smör och olja i medelhet panna cirka tre minuter per sida.
Koka upp vatten och slå det över spenaten i ett durkslag så att den slaknar. Krama vätskan ur spenaten och fräs den i en klick smör ett par minuter, tillsätt vitlöken mot slutet och smaka av med salt och peppar.
Blanda creme fraiche, majonnäs och citronsaft i en skål, smaka av med salt.
Servera med spenat, citronsås, pressad potatis och citronklyfta.

 



04 november 2017

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept