Translate to any language:

Fisk



Stekt strömming med dillsmör
 

 

4 pers

 

600 g strömmingsfiléer
3 tsk salt
1 dl rågmjöl
3 dl hackad dill, gräslök och persilja
Ssmör till stekning

Dillsmör:
1 dl hackad dill
4 msk mjukt smör

Potatismos:
8 potatisar, skalade
2 dl varm mjölk
2 msk smör
Salt
Vvitpeppar
Ev riven muskotnöt

Dillsmör:
Blanda dillen och smöret och ställ det kallt till servering.

Hacka dill och persilja och skär gräslöken smått. Strö rågmjöl och salt på ett smörpapper. Lägg hälften av strömmingarna med skinnsidan uppåt, fördela kryddörterna och lägg de andra filéerna ovanpå med skinnsidan uppåt. Vänd flundrorna i paneringsmjölet och stek dem i smör på medelvärme på båda sidor tills de är gyllenbruna.

Potatismos:
Koka potatisarna mjuka. Mosa eller pressa dem och blanda i den varma mjölken och smöret. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar, tillsätt eventuellt lite riven muskot


 



11 januari 2018

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept