Translate to any language:

Fisk



Varmrökt lax med pepparrotsdressing
 

 

4 pers



Lax
1 kg lax, varmrökt
1-2 sallatshuvuden, t ex sweet gemsallat, eller romansallat
0.5 dl kapris, stora
1 st citron
Olivolja
Flingsalt, efter snak
Nymald svartpeppar, efter smak

Pepparrotsdressing
2 dl crème fraiche
2 dl gräddfil
3-4 msk färskriven pepparrot
1-2 msk flytande honung
1 nypa salt

1. Fördela sallatsbladen på ett stort fat.
2. Stänk på lite olivolja och smula över lite salt.
3. Dela laxen och rensa bort skinn och ben.
4. Fördela köttet på fatet och garnera med kapris.
5. Salta och peppra lätt.
6. Dela citronen och lägg den bredvid.
7. Rör samman crème fraiche, gräddil och pepparrot efter smak.
8. Söta med honung och en nypa salt.
9. Servera till fisken.

 



18 januari 2018

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept