Translate to any language:

Fisk



Sweet chilistekt lax med sojanudlar


4 personer


250 g äggnudlar
ca 600 g laxfilé
3 krm salt
2 msk sweet chilisås
1 grön paprika
1 lime
1/2 dl japansk soja
1 msk olja

Sätt ugnen på 150°C.
Häll vatten i en stor kastrull till nudlarna, sätt den på spisen på högsta värme.
Skär laxen i fyra bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och ringla över sweet chili. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär limen i klyftor.
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll sedan av vattnet men spola dem inte i kallt vatten. Vänd istället ner soja och olja i de varma nudlarna.
Blanda äggnudlarna med paprikan och servera med laxen och limeklyftorna.
 



14 maj 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept