Translate to any language:

Fisk



Fish n’chips med curry- och äppelremoulad



4 portioner

4 portionsbitar torskfilé
500 g fast potatis
500 g morötter
1 msk olivolja
2 ägg
2 dl pankomjöl (asiatiskt ströbröd)
2 msk olja

Citronklyftor till servering
Salt
Peppar

Curry- och äppelremoulad
1 dl pickles
1 äpple
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 1/2 tsk curry

Tina fisken om den är fryst. Torka av filéerna med hushållspapper. Skär dem ev i mindre bitar och gnid in med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär potatis och morötter i 1 1/2 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Krydda med salt. Blanda runt. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter. Gör resten under tiden.

Curry- och äppelremoulad:
Låt picklesen rinna av. Grovhacka dem. Dela, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda pickles och äpple med crème fraiche, senap och curry. Smaka av med salt och peppar.
Vispa upp äggen till paneringen i en djup tallrik. Häll panko på en annan tallrik. Vänd fiskbitarna först i äggvispet och sedan i panko.
Stek fisken gyllenbruna runtom i oljan 5–10 minuter i en stekpanna.
Servera fisken med potatis- och morotsstavar, remouladsås och citronklyftor. Bjud gärna med en bit knäckebröd.

Tips
Kockknepet: För en ännu frasigare fisk, vänd fiskbitarna i vetemjöl, uppvispat ägg och sist panko. Hetta upp 1 liter olja till ca 180°C (för 4 port). Fritera några bitar i taget 3–5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta.
 



21 augusti 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept