Translate to any language:

Fisk



Mustig fiskgryta med musslor och fänkål



4 portioner



400 g sejfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
3 tomater
2 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
450 g blåmusslor med skal
Salt
Peppar

Till servering
1 baguette (stenugns-)
1 dl matyoghurt (10 %)

Tina fisken om den är fryst. Skär den i 3 cm stora tärningar.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen. Klyfta tomaterna.
Fräs lök, vitlök och paprikapulver i oljan ca 2 minuter i en gryta eller kastrull utan att det tar färg. Tillsätt fänkålen och fräs ytterligare ca 5 minuter.
Tillsätt tomaterna och häll på buljongen. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Värm under tiden brödet enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ner fisk och musslor i grytan. Låt sjuda under lock 3–5 minuter. Kasta musslor som inte har öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.

Till servering:
Servera fiskgrytan med nygräddad baguette och en klick matyoghurt.

Tips
För mer fisksmak på grytan kan den mixas slät. Lägg sedan i musslorna.
 



06 november 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept