Translate to any language:

Fisk



Lax med dill- och västerbottenstäcke



4 portioner


Laxen
4 bitar laxfilé med skinn, ca 600 g
1 tsk salt
Nymald vitpeppar
200 g riven västerbottensost
50 g torrt ljust bröd
1 knippe dill, 20 g

Rostad blomkål
1 blomkålshuvud
2 msk olivolja
Salt
200 g cocktailtomater

Sätt ugnen på 225°. Skär en ficka längs med laxbiten. Skär inte igenom skinnet. Salta och peppra runt om. Lägg dem på en ugnssäkert fat eller på en plåt med bakplåtspapper.
Finfördela osten i en matberedare tillsätt brödet och dillen. Kör tills det är finfördelat.
Fördela osten i ”fickan” och över laxbitarna. Ställ in dem mitt i ugnen. Stek cirka 12 minuter mitt i ugnen till täcket blivit frasigt och laxen är färdig.
Skär blomkålen i tjocka skivor. Bryn dem i olivoljan runt om. Salta och sänk värmen. Låt dem fräsa några minuter tills de mjuknar men ska fortfarande ha spänst kvar. Halvera cocktailtomater och blanda med blomkålen.



12 november 2015

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept