Translate to any language:

Fisk



Karibisk lax



4 portioner


500-600 g portionsbitar av laxfilé (eller filea färsk lax och tag bort skinnet– skär i portionsbitar ca 2 cm)
1 tsk kryddpepparkorn
2 tsk torkade piri piri (alt 1 krm cayennepeppar)
2 tsk paprikapulver
2 tsk malen ingefära
2 tsk råsocker
2 tsk salt
3 msk pressad lime

Fruktig salsa
2 mogna avokado
1 mogen färsk mango alt 1 förp.. frusen mango i bitar (ca 200g)
2 tomat
2-3 salladslökar (eller en liten bit purjolök)
1 msk pressad lime eller citron
1 msk olivolja
! kruka koriander
Ev lite svartpeppar och salt

Limesås
2-3 dl lätt crème fraiche eller turkisk yoghurt
Rivet skal från ½ lime
1 msk pressad lime
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
Några varv på svartpepparkvarnen

Grönsallad
Grönsallad, Ruccola, Spenat, Gurka, Squash, Fänkål, grön melon, vårlök
1 msk olivolja

Sätt ugnen på 175°.
Lägg laxfilé-bitarna nära varandra i en form.
Pressa limen och droppa limesaften över laxen.
Stöt kryddpeppar grovt i en mortel tillsammans med piri piri, paprikapulver, ingefära, råsocker och salt. Strö kryddblandningen över fisken.
Stek mitt i ugnen ca 15 eller tills laxen är klar vid 52ºC.
Servera laxen med tillbehören.

Till servering:
Ugnsstekt klyftpotatis/sötpotatis samt fruktig salsa, limesås och grönsallad

Fruktig salsa
Tina ev mangon eller skala, kärna ur och skär färsk mango i fina tärningar. Kärna ur och skala avokadon och skär den i tärningar. Dela tomaterna och gröp ur fruktköttet. Skär ”tomatskalet” i små bitar. Skölj och strimla salladslöken fint. Hacka koriandern. Pressa lime/citron. Blanda alla ingredienser och smaka av. Servera till laxen.
 



10 januari 2016

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept