Translate to any language:

Fisk



Enkla fiskbiffar med dillsmör



4 portioner


80 g rumsvarmt smör
1 dl hackad dill

1 kg mjölig potatis
cirka 2 dl (mellan)mjölk
Salt,
Svartpeppar
200 g tinade ärter

600 g tinad kolja
2 msk potatismjöl
Salt,
Kajennpeppar
1 msk rosépeppar
1 dl ströbröd
Smör till stekning

Blanda smör och dill, forma en rulle i plastfolie och kyl.

Skala potatis, koka den mjuk och slå bort vattnet. Mosa lätt med stilla elvisp. Värm mjölken någon minut i mikron, elvispa ner den lite i sänder på lågt varv. Smaksätt moset med salt och peppar och vänd i ärterna.

Lägg grovskivad fisk med potatismjöl, 3/4 tsk salt och ett par duttar kajenn i mixern. Finstöt rosépepparn och tillsätt den. Kör mixern tills färsen är blandad.
Forma åtta (slarviga) biffar och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på dryg medelvärme 3–4 minuter på varje sida.
Servera fisken het med dillsmör på och ärtmos till.

 



11 januari 2016

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept