Translate to any language:

Fisk



Vietnamesisk sallad med nudlar och räkor
 


 

 



4 portioner


Nuoc cham-dressing:
2 msk råsocker
1 dl kokhett vatten
1/2 dl asiatisk fisksås
1/2 msk risvinäger
2 1/2 msk limesaft
3 vitlöksklyftor
2–3 röda chili (beroende på styrka)


200 g risnudlar, smala
2 morötter, skalade
1 gurka, skalad, urkärnad
1 paket (ā 70 g) sockerärter, sköljda
1 kg räkor med skal, skalade
1 kruka mynta, bladen
1 bunt dill, de fina vipporna
1 kruka koriander, blad och stjälkar
1 dl osaltade jordnötter


Dressing:
Lägg sockret i en skål och häll på det heta vattnet. Rör om så att sockret löser sig. Tillsätt fisksås, risvinäger, och limesaft.
Skala vitlöken och hacka den fint. Hacka chilin, lägg vitlök och chili i dressingen. Smaka av, dressingen ska ha en balans mellan sött, syrligt, salt och starkt.


Tillred risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla under kranen och låt rinna av.
Skär morötter och gurka i 5 centimeter långa bitar och strimla dem. Strimla sockerärterna.
Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. Häll över hälften av dressingen och blanda om. Hacka örterna och blanda i.
Rosta jordnötterna i en torr stekpanna så de får lite färg. Stöt dem lite i en mortel eller hacka dem. Strö över salladen.
Servera med resten av dressingen vid sidan om.
 



15 februari 2016

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept