Translate to any language:

Fisk



Fishtaco med mango- och avokadosallad
 


 

 



 

4 pers.

600 gram  laxfilé
1 msk  salt
1 msk  strösocker
½ msk  chiliflakes
½ msk  olivolja
1 msk smör

Salsa
½  gurka
1 avokado
½   rödlök
1 tsk  ingefära
½  kruka  koriander
1 förpackning mango ca 225g, tinad
½  limefrunt, safter
1 tsk  honung
½  tsk  salt

Tillbehör
½  ask  salladsmix, ca 50g
100 gram  turkisk yoghurt
8  tortillabröd

Salsa:
Skölj, kärna ur och tärna gurkan. Tärna avokadon och skala och finhacka rödlöken.
Skala och riv ingefära och skölj och finhacka koriandern. Blanda alltsammans i en skål med den tinade mangon. Tillsätt limesaft, chiliflakes, honung och salt.

Lax:
Ta bort ev skinn från laxfilén och skär den i kuber. Blanda
salt, socker och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i
kryddblandningen.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna
hastigt på ganska hög värme på båda sidor. Lägg över dem på ett fat.



08 april 2016

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept