Translate to any language:

Fisk



Harissa- och yoghurtlax
 


 



2 port.

300 g laxfilé (utan skinn)
200 g grekisk yoghurt
2 msk citronsaft
1 tsk harissa (färdig kryddpasta med chili)

100 g babyspenat
½ gurka
1/2 kruka mynta

1/2 kruka färsk koriander (kan uteslutas)
½ grön chili, fint skuren
1 msk olivolja

Blanda harissa med yoghurt och hälften av citronjuicen. Salta och peppra. Ställ hälften av yoghurten i kylen fram till serveringen och låt laxskivorna marinera i resten cirka 20 minuter.
Häll spenaten i ett durkslag och häll över kokande vatten. Låt vattnet rinna av och torka av spenaten med hushållspapper. Salta och peppra.
Skär gurkan i långa tunna strimlor med en potatisskalare. Blanda med spenat, örter och chili. Vänd runt med hälften av olivoljan och återstående citronjuice. Smaksätt med salt och peppar och ställ åt sidan så länge.
Värm resterande olivolja i en stekpanna. Skrapa överflödig marinad från laxbitarna. Stek 2-3 minuter på varje sida (beroende på hur tjocka laxbitarna är). Servera med salladen och harissayoghurt.
 



11 april 2018

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept