Translate to any language:

Fisk



Tandoorilax med blomkål och mos
 


 





Portioner: 4


Potatismos:
900 g mjölig potatis
2 dl mjölk
1 1/2 msk smör eller margarin
Salt
Peppar

Blomkål med dressing
ca 250 g blomkål
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 kruka persilja

Lax
ca 600 g laxfilé
2 tsk tandoorikrydda
1 tsk olja

 

Potatismos:
Skala och koka potatisen.

Blomkål:
Ansa och skär blomkålen i bitar. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar. Hacka persiljan, vänd ner den i dressingen.

Potatismos:
Värm mjölken i en kastrull. Häll av vattnet från potatisen. Ställ tillbaka kastrullen med potatisen på plattan och stöt sönder potatisen. Späd med mjölken och matfettet och vispa med elvisp. Smaka av med salt och peppar.

Lax:
Skär laxen i portionsbitar och krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Stek laxen i oljan i en stekpanna ca 6 minuter. Vänd och stek på alla fyra sidor.
Servera laxen med potatismoset, blomkålen och dressingen.

Tips
Koka med blomkålen i potatisvattnet de sista 10 minuterna och gör ett potatis- och blomkålsmos.

Detta är ett recept från Billiga veckan v 8, 2016.
 



07 maj 2018

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept