Förrätt


 

Kryddig krabb- och kräftröra på grillad baguette

4 port.                                                                                                                     max 30 minuter



1 burk (à 170 g) krabbkött
1 burk kräftstjärtar
1/2 schalottenlök, finhackad
1/4–1/2 grön chili, urkärnad, finhackad
2 msk majonnäs
1/2 tsk asiatisk fisksås
1/2–1 lime, saften
en rejäl näve färsk bladpersilja
(salt)

Till servering:
8 skivor baguette
olivolja till pensling

Häll av krabbköttet i ett durkslag och krama ur överflödig vätska. Lägg det i en bunke och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med mer chili och lime än den mindre angivna mängden vid behov. Tillsätt eventuellt lite salt.
Grilla brödet randigt i torr grillpanna. Pensla det med lite olivolja och lägg en klick krabb- och kräftröra på varje skiva. Lägg upp på ett fat eller på assietter.


15 november 2011


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept