Förrätt


 

Räkbakelser med ostkrokar
6-8 st.



6-8 skivor franskbröd
200 g naturell färskost
2 dl crème fraiche
½ ekologisk citron, det gula av skalet rivet samt 2 tsk pressad
½ dl gräslök, hackad
1 msk pepparrot, riven (valfritt)
200 g räkor, skalade
½ fänkål, sköljd och finhackad
salt, vitpeppar

Till garnering:
2 dl ostkrokar, mixade
2 msk löjrom
½ ekologisk citron
Gräslök
Blandsallad

Ta ut 3-4 rundlar från varje brödskiva med hjälp av pepparkaksform eller ett glas, det går åt 3 rundlar per bakelse. Vispa färskost, crème fraiche och citron med elvisp tills det är bredbart. Blanda ner gräslök, pepparrot, smaka av med salt och peppar. Lyft undan hälften. Låt räkorna rinna av, hacka hälften. Rör ner dem och fänkål i resterande crème fraiche. Montera bakelserna: Bred röra på två brödbitar, lägg ihop och toppa med en brödskiva. Upprepa tills du har sex ”torn”. Stryk den sparade crème fraichen runt om och ovanpå som på en smörgåstårta. Hit kan du förbereda dagen innan, sätt ett par tandpetare i bakelserna så fastnar inte plastfolien, ställ i kyl. Innan servering: täck kanterna med ostkrokar, lägg räkor och rom ovanpå, garnera med citron och gräslök. Servera med blandad sallad. 03 januari 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept