Förrätt


 

Lantchips med het räkröra


Under 30 min
300 g skalade räkor
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
1/2 dl crčme fraiche
finrivet skal och juice av 1 lime
1 dl hackad koriander (ca 1 kruka)
ca 1/2 påse lättsaltade lantchips (ā 200 g)
salt
peppar
tabasco

Att först fräsa räkor med vitlök och chili gör hela skillnaden i räkröran med asiatisk touch av lime och koriander. Mums på chips!

Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna ca 1 minut. Tillsätt räkorna och fräs 1 minut under omrörning.
Ta från värmen och lägg det frästa i en matberedare. Mixa grovt. Kyl snabbt ner.
Blanda crčme fraiche, limeskal, limejuice och koriander.
Vänd ner räkfräset. Smaka av med salt, peppar och tabasco. Ställ i kylen.
30 minuter före servering: Fördela röran på chipsen. Bjud som drinktilltugg.



25 mars 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept