Förrätt


Avokadosallad med knaperstekt bacon
 

4 pers.

Sallad:
2 avokado
1 pkt bacon
4 tomater
Sallad efter favoritsort eller blanda gärna olika sorter

Dressing:
3 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung
Salt
Nymalen peppar

Till garnering:
Gräslök

Dressing:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en kopp.

Sallad:
2. Skölj salladen och tomaterna väl i kallt vatten.
3. Låt salladen rinna av väl.
4. Skär bacon i mindre bitar och stek knaprig.
5. Lägg på lite hushållspapper så fettet sugs upp.
6. Lägg upp en fluffig bädd med sallad på tallriken.
7. Dela avokadon i mitten och ta ur kärnan.
8. Skär upp den som en solfjäder och lägg på salladen.
9. Skiva tomaterna och lägg runt om.
10. Strö över det knaperstekta baconet.
11. Sist av allt, droppa över dressingen.
12. Garnera gärna med gräslök.


 

12 augusti 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept