Förrätt


Svenska smaker, löjrom, matjessill och kumminost
4 port.



75 g kumminost
1/4 rödlök
1/4 citron
75 g löjrom
baguette 1/3
4 knäckebrödssticks, skivor t ex Wilmas
½ burk matjessill, (100 g)
0,75 dl gräddfil
4 st. gräslöksstrån
0,75 dl crème fraiche
½ krm nymald svartpeppar

1. Skär kumminosten i tärningar och förvara i lufttät burk i kylskåp, kan göras två dagar i förväg.
2. Skala och finhacka rödlöken. Skär citronen i mycket tunna klyftor. Låt löjrommen rinna av i en sil.
3. Skär baguetten i skivor. Grilla brödet i grillpanna tills det fått fin färg och grillyta. Detta kan förberedas dagen före.
4. Lägg upp knäckebröd, sill, gräddfil och ost på ena sidan av tallrikarna. Toppa med gräslök. Lägg en liten klick crème fraiche och en klick löjrom på det grillade brödet. Toppa med rödlök, citronklyfta och svartpeppar. Lägg toasten på tallriken.


 

29 oktober 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept