Förrätt


Honungsmelon med lufttorkad skinka och mozzarella
4 port.



1 honungsmelon, (ca 1 1/2 kilo)
12 skivor lufttorkad skinka
2 buffelmozzarellaostar, (ā 125 g)
50 g svarta oliver
50 g blandade små sallads- och örtblad t ex spenat, senapsört, basilika, rucola, mangold, mâchesallad
1,5 msk balsamvinäger
2 msk extra virgin olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

1. Skär melonen i åtta klyftor och gröp ev. ut kärnorna. Fördela skinkskivorna på tallrikar och lägg på melonklyftorna.
2. Skär mozzarellaosten i stora kuber och lägg på tallrikarna. Strö över oliver.
3. Blanda salladen i en skål med balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Toppa melonen med salladen och servera genast.

 

21 november 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept