Förrätt


Brantevikssill
 


Lag
½ dl ättika 24%
3 dl vatten
0,25 dl salt

Ingredienser
500 gram färska sillfiléer
1 gul lök
1 rödlök
1 lagerblad
1½ msk citronpeppar
2 msk krossad kryddpeppar
1 msk krossad vitpeppar
Ett knippe färsk dill
2½ dl socker

1. Dra skinnet av sillfiléerna så att de delas i två. Blanda ihop ingredienserna till lagen, rör om och lägg i sillen.
2. Låt stå svalt i 24 timmar.
3. Häll av lagen och låt sillen rinna av.
4. Hacka under tiden lökarna och klipp dillen.
5. Blanda alla ingredienser, inklusive sillen, i en skål och rör om.
6. Lägg över i en glasburk och låt stå minst två dagar innan förtäring. Ingen vätska ska tillsättas, sillen vattnar sig själv efterhand och bildar lag.



25 december 2012


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept