Förrätt


Per Morbergs gubbröra

Antal personer: 4

 

 

4 st tunna skivor Upplandskubb (eller kavring)

Gubbröra:
125 g ansjovisfilé, (helst Grebbestads ansjovis original)
4 st hårdkokta ägg
1 st rödlök
0.5 dl crème fraiche
0.5 dl dill, hackad
0.5 dl gräslök, hackad
Vitpeppar och ev. lite salt

Till garnering:

4 st gröna salladsblad
2 st cocktailtomater
Några dillkvistar och gräslöksstrån

 

En klassisk gubbröra med ansjovis och ägg. Gott på kavringstoast som förrätt!

1. Hacka ansjovisen och skala och hacka äggen och rödlöken.
2. Lägg alltsammans i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
3. Kantskär brödskivorna och bred smör på dem.
4. Lägg på salladsbladen och en klick gubbröra.
5. Halvera tomaterna och toppa smörgåsarna med halvorna.
6. Garnera med dillkvistar och gräslöksstrån.

20 januari 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept