Förrätt

Ägghalvor med gravlax och senapskräm

Antal personer: 4-8
Tillagningstid: ca 20 min

6 ägg, hårdkokta 8 min
100 g gravad lax
1 msk kapris
2 msk rödlök, finhackad
1 msk olivolja
2 msk persilja, hackad


Senapssås:
6 äggulor från
de kokta äggen
½ dl crème fraiche
1 msk citronsaft
1 msk dijonsenap
1 msk gräslök, hackad
2 msk dill, hackad
1 krm mald kummin
salt
vitpeppar

 
1. Tärna laxen och blanda med kapris, rödlök, olivolja och finhackad persilja.
2. Dela äggen och ta ur gulan utan att vitan går sönder. Blanda crème fraiche med de finhackade kokta äggulorna, citronsaft, senap och hackade örter. Smaka av med salt och peppar. Lägg en rejäl tesked av krämen i ägghalvorna och toppa med lax.
Garnera med en dillkvist och en liten klick till av krämen.

04 april 2013


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept